Öt kiló nem a világ!

Öt kilót lefogyni nem nagy dolog, mit számít tehát ha felszedtünk egy ilyen csekély súlyfelesleget? Nos, nagyon is sokat. Egyrészt, mert minden rossz az első 5 kilóval kezdődik, másrészt mert már ekkora súlyfelesleg leadásával is rengeteget tehetünk egészségünkért, és sokkal jobban érezhetjük magunkat. A környezetünk is észre fogja venni a változást: otthon a családban és a munkahelyen is.

Öt kilós súlyfelesleg leadása nagy dolog, hatalmas lépés az egészséges szervezet felé. A túlsúly növeli a diabétesz kialakulásának kockázatát, több daganatos megbetegedésért is felelősnek tartják, a magasvérnyomás-betegségnek pedig bizonyosan legfőbb okozója. A túlsúlyos embereknek gyakrabban vannak problémáik a szexuális élet területén és gyakran az önbizalmuk is megcsappan.

koladio-edzes.jpg

Az izmoknak és főként az ízületeknek óriási megkönnyebbülést jelent megszabadulni 5 kilogramm tehertől. Minél több túlsúlyt kell a szervezetnek cipelnie, annál több fájdalmat kell elviselni a testünknek és a lelkünknek. Minden egyes felesleges kilogramm három kilogrammnyi nyomást helyez a térdekre, 5 kiló súlyfelesleg tehát 15 kilóval terheli a térdeinket. Ez pedig egyenes út a csont-ízületi gyulladás felé.

 

Minden egyes fölös kiló zsír. A zsír pedig a vérkoleszterin-szintre mindenképpen hatással van. Már 5 kilogramm súlyfelesleg kimutathatóan magasabb koleszterinszintet eredményez a normál testsúlyú személyekéhez képest. A magas koleszterinszint pedig szívbetegséget okozhat és növeli a szívroham kockázatát.

Öt kiló túlsúlyosság esetén már bizonyítottan rosszabb az alvás hatékonysága is, mivel a légzés fekvő helyzetben nehezebb. Az alvási apnoe veszélye már ilyen csekély túlsúlynál is sokszoros az ideális testsúlyhoz képest. A túlsúlyos emberek álma felületesebb, sokszor ébrednek fel idejekorán, ez az alvás kevésbé pihentető, nem készít fel kellően a következő nap megpróbáltatásaira.

Már öt kiló túlsúly jelentősen csökkentheti az általános testi és szellemi jóllét szintjét. Az energiaszint csökken, ahogy a fizikai és mentális terhelhetőség is apad. Az enyhe túlsúly gyakran puffadáshoz, gázosodáshoz vezet, ami rontja a közérzetet és kellemetlen helyzeteket teremthet. Öt kilós súlycsökkentés után sokkal könnyedebbnek, energikusabbnak fogjuk érezni magunkat, könnyebb lesz a légzés, és meg se kottyan majd felmenni egy lépcsőn.

Öt kiló még nem a világ, szabaduljon meg tőle gyorsan! Kezdj el mozogni, étkezz egészségesebben, válassz megfelelő táplálékkiegészítőt, az eredmény gyorsan látható, és mások is észre fogják venni!

A bejegyzés trackback címe:

https://koladio-kivonat.blog.hu/api/trackback/id/tr2512436655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása